Ridläger

Information om läger sommaren 2022 kommer inom kort. Håll utkik!

Ridläger för barn, ungdommar och vuxna

Nedan följer info om barn och ungdomsläger, info om vuxenläger längre ned på sidan!

Ridläger

Våra ridläger är för dig som ridit minst ett par terminer och kan kontrollera hästen i skritt och trav utan ledare. Det går bra att vara mer erfaren än så, grupper delas in efter kunskapsnivå.Vi blandar träningspass på ridbanan med hoppning, dressyr och Working equitation, med skogsritter och intressanta teoripass, och såklart massor av hästpyssel.

Utöver träningen med hästarna kommer att vi träna oss själva för att lära oss ta hand om kroppen och kunna bli en bättre ryttare, roliga träningspass utan häst, med övningar i kroppsmedvetenhet och yoga. Då vi lägger fokus på detta så har vi även förbud mot godis och läsk på alla läger, istället erbjuder vi nyttigare alternativ!

Mysigt boende på logen ingår, övernattning är såklart valfritt. Alla måltider ingår, meddela i god tid om ev allergier eller önskemål. Pris 2200 kr, varav 500 kr i anmälningsavgift

Dagridläger

Inga förkunskaper krävs, vi blandar nybörjare med de som ridit lite längre, grupper efter kunskapsnivå. Vill man ha med förälder hela dagen så går det bra (lunch och fika kan då köpas till åt förälder för 50 kr, ska förbokas)

En spännande dag full med hästar och ridning. Vi tränar på ridbanan på förmiddagen, har teorilektion efter lunch och sen rider vi ut i skogen där vi stannar för att fika och gå på skattjakt. Pris 800 kr, varav 400 kr i anmälningsavgift.

Träningsläger inriktning hoppning

Träningsläger är för dig som har god ridvana, kan behärska alla tre gångarterna både i skogen och på ridbanan. Dagarna fyller vi med ridning, hästskötsel, arbete med hästarna på marken och intressanta teoripass. I ridningen lägger vi som alltid fokus på en korrekt sits, god balans och en fungerande kommunikation med hästen.Ridpassen består av markarbete och sitsträning för hoppryttare, cavalettiarbete, terränghinder, gymnastikhoppning och banhoppning.

Utöver aktiviteter med hästarna så blir det tid till lekar, bad och mys kring lägerelden. Varje dag kommer vi också att fokusera på vad du som ryttare behöver göra med din kropp för att må bra och bli en bättre ryttare, tex roliga träningspass, yoga, avslappning och kroppsmedvetenhet. Då vi lägger fokus på detta väljer vi även att ha förbud mot godis och läsk på alla läger, istället erbjuder vi nyttigare alternativ!

Mysigt boende på logen ingår, övernattning är såklart valfritt. Alla måltider ingår, meddela i god tid om allergier eller önskemål. Pris 3000 kr, varav 500 kr i anmälningsavgift.

Träningsläger med inriktning hoppning

På samtliga läger går det bra att ta med egen häst om så önskas, samma pris, du tar isåfall med eget foder till den, hage att låna ingår.

Anmälan skriftligt till frida.stensson@Hotmail.com eller här på Facebook. Anmälningsavgift ska sättas in på bankgiro 319-5088 för att anmälan ska räknas. Anmälan är bindande och ingen återbetalning sker vid förhinder. Resterande betalning för lägret ska göras senast en vecka innan lägret och anmälan kan bara tas tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.

Pga rådande läge med covid19 så vill vi ändå att ni ska känna er trygga att anmäla till årets ridläger. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och skulle de avråda från läger eller liknande arrangemang vid aktuell tidpunkt så ställs de in och anmälningsavgift återbetalas.

Välkomna!

Vuxenridläger

I sommar är det dags för våra uppskattade vuxenridläger igen

Vuxenläger 1,

Vuxenläger 2,

Vuxenläger 3,

Vuxenläger 4,

Välkomna till Fridhuset på vuxenläger.

Unna dig ett par härliga dagar med lärorika ridlektioner, god mat och trevligt umgänge. Utöver ridning och hästkunskap fokuserar vi också på oss själva, med yoga och avslappning, eftersom en mjuk kropp och ett lugnt sinne är så viktiga pusselbitar i ridningen och umgänget med hästarna.

Under 2019 gick jag alla 3 delutbildningarna i VBR, vertikalbalanserad ridning, som gett mig flera nya pusselbitar för att hjälpa dig som ryttare med att bli rakriktad och liksidig. På lägret kommer du att få ta del av dessa kunskaper såväl i sadeln som genom övningar på marken.

På hästryggen lägger vi som alltid fokus på sits, balans och kroppskontroll, bl.a. under lekfulla former på vår working equitationbana eller ute på terrängbanan för de som önskar.

Vi tar oss också tid för träning med hästarna från marken där vi går igenom grunderna i bl.a. arbete på lång tygel, eller arbete vid hand, vilket gör det intressant att delta även med en unghäst.

Gruppindelning efter kunskapsnivå. Kom med egen häst eller låna av oss.Alla måltider ingår och vill du sova över så står vår mysiga loge till förfogande, hage åt hästen ingår såklart. Pris: 2250 kr.

Pga rådande läge med covid19 så vill vi ändå att ni ska känna er trygga att anmäla till årets ridläger. Vi följer folkhälsomyndighetens rekommendationer och skulle de avråda från läger eller liknande arrangemang vid aktuell tidpunkt så ställs de in och anmälningsavgift återbetalas.

Anmälan via sms till Frida 0738400417 eller messenger, anm Avg 500 kr ska betalas in på mitt bankgiro i samband med anmälan och två veckor innan läger ska resterande summa betalas och då är anmälan bindande.