Ridläger

Ridläger sommaren 2023

Ridläger för barn, ungdommar och vuxna

Nedan följer info om barn och ungdomsläger, info om vuxenläger längre ned på sidan!

Fridhuset i Kyrkhult, nordvästra Blekinge ordnar ridläger med fokus på att varje deltagare känner sig sedd och utvecklas, med ambition att lära ut god hästkunskap och med högt säkerhetstänk. Ansvarig ridlärare Frida Stensson har 20 års erfarenhet av att arrangera ridläger. På gården bedrivs till vardags en mindre ponnyridskola och utbildning av hästar. F-skatt, ansvarsförsäkring och olycksfallsförsäkringar finns självklart.

Läger 1, Dagridläger torsdagen 15 juni kl. 10.00-16.30

Inga förkunskaper krävs, vi blandar nybörjare med de som ridit lite längre, grupper efter kunskapsnivå. Vill man ha med förälder hela dagen så går det bra (lunch och fika kan då köpas till åt förälder för 50 kr, ska förbokas)

En spännande dag full med hästar och ridning. Vi tränar på ridbanan på förmiddagen, har teorilektion efter lunch och sen rider vi ut i skogen där vi stannar för att fika och gå på skattjakt.

Pris 850kr, varav 500 kr i anmälningsavgift

☀️Läger 2. Träningsläger inriktning hoppning 19/6-22/6. Start måndag kl 14.00, avslutningsuppvisning för föräldrarna torsdag kl 17-18

Träningsläger är för dig som har god ridvana, kan behärska alla tre gångarterna både i skogen och på ridbanan.

Dagarna fyller vi med ridning, hästskötsel, arbete med hästarna på marken och intressanta teoripass. I ridningen lägger vi som alltid fokus på en korrekt sits, god balans och en fungerande kommunikation med hästen.

Ridpassen består av markarbete och sitsträning för hoppryttare, cavalettiarbete, terränghinder, gymnastikhoppning och banhoppning.

Utöver aktiviteter med hästarna så blir det tid till lekar, bad och mys kring lägerelden. Vi kommer också att fokusera på vad du som ryttare behöver göra med din kropp för att må bra och bli en bättre ryttare, tex roliga träningspass, yoga, avslappning och kroppsmedvetenhet. Då vi lägger fokus på detta väljer vi även att ha förbud mot godis och läsk på alla läger, istället erbjuder vi nyttigare alternativ!

Mysigt boende på logen ingår, övernattning är såklart valfritt. Alla måltider ingår, meddela i god tid om allergier eller önskemål.

Pris 3300kr, varav 500 kr i anmälningsavgift.

☀️Läger 3. Ridläger 26-28/6. Start måndag kl 14.00, avslutningsuppvisning för föräldrarna onsdag kl 17-18.

Våra ridläger är för dig som ridit minst ett par terminer och kan kontrollera hästen i skritt och trav utan ledare. Det går bra att vara mer erfaren än så, grupper delas in efter kunskapsnivå.

Vi blandar träningspass på ridbanan med hoppning, dressyr och Working equitation, med skogsritter och intressanta teoripass, och såklart massor av hästpyssel.

Utöver träningen med hästarna kommer att vi träna oss själva för att lära oss ta hand om kroppen och kunna bli en bättre ryttare, roliga träningspass utan häst, med övningar i kroppsmedvetenhet och yoga. Då vi lägger fokus på detta så har vi även förbud mot godis och läsk på alla läger, istället erbjuder vi nyttigare alternativ!

Mysigt boende på logen ingår, övernattning är såklart valfritt. Alla måltider ingår, meddela i god tid om ev allergier eller önskemål.

Pris 2350 kr, varav 500 kr i anmälningsavgift

☀️Läger 4. Ridläger 31/7-1/8. Start måndag kl 09, slut tisdag kl 17.

Nytt för i år är ett tvådagars ridläger som passar barn från 6 år och uppåt, med viss ridvana eller duktigare. Vi blandar träning i ridhuset med mysiga uteritter, teorilektioner, hästskötsel och roliga lekar. Övernattning på logen är valfri och alla måltider ingår, meddela i god tid om allergier eller önskemål.

Pris 1900kr varav 500kr i anmälningsavgift.

☀️Läger 5. Ridläger 3/8-4/8. Start torsdag kl 09, slut fredag kl 17.

Pris och upplägg är samma som Läger 4.

☀️Läger 6. Träningsläger 7-10/8. Start måndag kl 14.00, avslutningsuppvisning för föräldrarna torsdag kl 17-18

Träningsläger är för dig som har god ridvana, kan behärska alla tre gångarterna både i skogen och på ridbanan.

Dagarna fyller vi med ridning, hästskötsel, arbete med hästarna på marken och intressanta teoripass. I ridningen lägger vi som alltid fokus på en korrekt sits, god balans och en fungerande kommunikation med hästen.

Ridpassen består av dressyrövningar och sitsträning, cavalettiarbete och enklare hoppning för de som vill, working equitation och skogsturer.

Utöver aktiviteter med hästarna så blir det tid till lekar, bad och mys kring lägerelden. Vi kommer också att fokusera på vad du som ryttare behöver göra med din kropp för att må bra och bli en bättre ryttare, t.ex. roliga träningspass, yoga, avslappning och kroppsmedvetenhet. Då vi lägger fokus på detta väljer vi även att ha förbud mot godis och läsk på alla läger, istället erbjuder vi nyttigare alternativ!

Mysigt boende på logen ingår, övernattning är såklart valfritt. Alla måltider ingår, meddela i god tid om allergier eller önskemål.

Pris 3300kr, varav 500 kr i anmälningsavgift.

På samtliga läger går det bra att ta med egen häst om så önskas, samma pris, du tar isåfall med eget foder till den, hage att låna ingår.

Logen där övernattning sker har sängar med madrasser, medtag egna lakan, sovsäck eller täcke och kudde. Annat att packa med är kläder för ridning och fritidsaktiviteter, badkläder, regnjacka och gärna någon varm filt för det blir kallt på logen framåt slutet på natten.

Anmälan skriftligt till frida.stensson@Hotmail.com. Anmälningsavgift ska sättas in på bankgiro 319-5088, eller swish 123 30 709 35 för att anmälan ska räknas. Anmälan är bindande och ingen återbetalning sker vid förhinder. Resterande betalning för lägret ska göras senast en vecka innan lägret och anmälan kan bara tas tillbaka mot uppvisande av läkarintyg.

Varmt Välkomna!

Vuxenridläger

I sommar är det dags för våra uppskattade vuxenridläger igen

Vuxenläger 1, 20-21 maj

Vuxenläger 2, 26-27 augusti

Unna dig ett par härliga dagar med lärorika ridlektioner, god mat och trevligt umgänge.

På hästryggen lägger vi stort fokus på sits, kroppskontroll och balans. Frida, som gått alla 3 delutbildningarna i VBR (Vertikalbalanserad ridning), har en bred ridbakgrund och är även utbildad yogalärare, guidar dig till bättre symmetri och ridning med mjuka hjälper.

Vi använder oss också av disciplinen Working Equitation för att på ett lekfullt sätt träna samspelet med hästen. För de som vill går det också att rida på terrängbanans inbjudande hinder.

Utöver ridningen så har vi teori som i år kommer att handla om hur vi kan träna hästen från marken med ett ”friskvårdstänk” och du får tips på enkla massage och stretchövningar för din häst. Minst ett pass kommer vi också att jobba hästarna från marken med övningar från teoripasset.

Lördag kväll har vi ”After ride” nere vid ridhusets bar och roar oss med Line Dance.

Söndagsmorgonen startar vi med yoga och meditation då en mjuk kropp och ett lugn sinne är viktiga pusselbitar både i ridningen och umgänget med hästarna.

Gruppindelning efter kunskapsnivå. Kom med egen häst eller låna av oss. (Maxvikt för att låna 75 kilo)

Alla måltider ingår och vill du sova över så står vår mysiga loge till förfogande, hage åt hästen ingår såklart.

Pris: 2250 kr.

Anmälan via sms till Frida 0738400417 eller meddelande här på Facebook, anm Avg 500 kr ska betalas in på mitt bankgiro 319-5088 eller swish 123 30 709 35 i samband med anmälan och två veckor innan läger ska resterande summa betalas och då är anmälan bindande.